Kategórie

Špaldové cestoviny BIO Je tu 7 produktov.

Špaldové cestoviny BIO
Špaldové cestoviny BIO kvalite bez chemie, farbív . . .

Špaldová múka

Vyrába sa z pšenice špaldovej, ktorá obsahuje takmer všetky zložky nevyhnutné pre zdravý ľudský organizmus. Obsahuje viac bielkovín (16 – 17 %) ako pšenica siata (12 – 14 %). Má príjemnú orechovú príchuť, ktorú jemne prenáša aj do vyrobených špaldových.

Špaldové cestoviny obohatí špalda o vitamíny B (hlavne vitamín B1 – tiamín, B2 – riboflavín a niacín), A, E, minerály fosforu, horčíka, síry, draslíka, mangánu, nenasýtené mastné kyseliny a pomerne vysoký obsah cukrov (škrobu). Zaujímavý je obsah betakaroténu. Obsiahnutá vláknina podporuje trávenie a črevnú peristaltiku. Neobsahuje cholesterol!


Špalda má výrazne lepšie výživové vlastnosti ako pšenica z viacerých dôvodov.
Nutričné zloženie:
- viac bielkovín (16-17%) ako normálna pšenica siata (14%)
- výrazne vyšší obsah leucínu a vyšší obsah draslíka (dôležitý pre srdce), síry a horčíka.
- výborný zdroj vitamínov - tiamín B1, riboflavín B2, niacín, betakaroténu a tiakyanátu, ktorý regeneruje bunky tela a chráni proti infekciám.
- cukry, ktoré sa pomaly vstrebávajú.
- potravinársku vlákninu, ktorá je dobre znášaná.
- kvalita lepku je vysoká (35-45%, niekedy až 54%).
- žiadny cholesterol.
Špalda:
- podporuje trávenie a črevnú peristaltiku a teda je vhodná pri liečení stráviteľnosti
- stimuluje imunitný systém. Keďže má vysoký obsah vlákniny, sacharidov, vitamínov i minerálov a nízky obsah tuku, je vhodná pri metabolických diétach.
- znižuje hladinu cholesterolu

Špalda má špeciálnu orieškovú chuť, preto je vhodné napríklad podávať špaldové cestoviny napr. s orieškami.

Košík  

Žiadne produkty

Cena za dodanie 0,00 €
DPH 0,00 €
Spolu 0,00 €

Ceny s DPH

Košík Pokladňa