Kategórie

Ovos nahý 500g

Ovos nahý 500g

Ovos má vysokú nutričnú a energetickú hodnotu. Vyplýva to predovšetkým z vysokého obsahu biologicky hodnotných bielkovín, vysokého obsahu tuku oproti ostatným obilninám, priaznivého zloženia sacharidov a vysokého obsahu ľahko rozpustnej vlákniny, vitamínov B a E a radu minerálnych látok. Priaznivé zloženie ovsa podmieňuje aj jeho vynikajúcu dietetickú a zdravotnú hodnotu.

Viac detailov


0,90 € s DPH

2529

Dostupnosť: skladom

Má oveľa vyšší obsah bielkovín, ako ostatné obilniny – 14-21%. Preto sa mu hovorí aj ´sója hôr´. Bielkoviny ovsa sa svojím zložením blížia k ideálnemu proteínu. 
Ovos je najlepším zdrojom rozpustnej vlákniny, bielkovín a minerálov. Výrazne vyšší ako u ostatných obilnín je obsah horčíka, zinku, železa, mangánu a arzénu. Má značný obsah vitamínov B1 a E. Má však nedostatok vitamínov A, C a D. Preto je vhodná kombinácia ovsa s mliekom a ovocím. 
Ovos je ideálnym zdrojom rozpustnej aj nerozpustnej vlákniny. Toto je kombinácia, ktorá pomáha predchádzať zápche a je teda ideálny pre zachovanie správnej činnosti hrubého čreva. Stráviteľná vláknina je navyše prospešná pre zníženie hladiny cholesterolu v krvi, čím sa zmierňuje riziko srdcovo-cievnych ochorení a infarktu. Ovos tlmí zvýšenú činnosť štítnej žľazy, pôsobí blahodarne na nervovú sústavu. Má posilňujúce účinky pri vyčerpaní organizmu a únave. Je výbornou potravou pre diabetikov, stabilizuje hladinu krvného cukru a jeho dlhodobá konzumácia umožňuje znížiť dávky inzulínu. Ovsený odvar znižuje horúčky. 

Kvalitné a chutné zrná ovsa nahého majú široké kuchynské využitie. Ich jedinečnosť spočíva v tom, že sa dajú jesť aj úplne surové. Celé zrná sa podľa požadovanej mäkkosti namáčajú 8-16 hodín. Tepelné úpravy sú rozmanité. Zrná ovsa nahého môžu byť využité všade tam, kde by sme použili ryžu. Sú výbornou prílohou k všetkým druhom hlavných jedál, môžeme ich použiť ako závarku do polievok, sú chutnou súčasťou najrôznejších šalátov, nátierok a zmesí s mäsom, zeleninou ale aj ovocím. 
Varenie je nenáročné a pomerne rýchle (40-50 minút). Dlhšie varenie spôsobuje praskanie zŕn, čo je výborné pre použitie do rôznych plniek, nátierok a kokteilov. Zrná uvarené do zásoby môžeme zamraziť. Krátkym namáčaním na cca 15 minút skrátime čas varenia. 

Nateraz nemáme žiadne komentáre zákazníkov.

Iba registrovaní užívatelia môžu pridávať ďalšie komentáre.

Košík  

Žiadne produkty

Cena za dodanie 0,00 €
DPH 0,00 €
Spolu 0,00 €

Ceny s DPH

Košík Pokladňa